Totalt antall sidevisninger

tirsdag 30. april 2013

Heimelaga marsmallows


Eg skreiv på facebook ein gong om reklama si makt: Det var potetgullreklame på tv, og Ingvild gjekk rett til boden og henta seg ein pose potetgull...

Mesta slik vart det no og. På Heile Norge baker på TV3 sundag laga dei heimlaga marsmallows. Eg har aldri tenkt over at det gjekk an å lage dei sjølve. Ingvild vart veldig freista av det ho såg på tv, og i går måtte ho berre prøve!

Oppskrifta vi brukte såg omtrentleg slik ut: (Henta frå www.mariannmat.no)

2,5 dl kaldt vatn
400 gram sukker
25 gram gelatinpulver
2,5 dl lys sirup
bittelitt salt
1 ts vaniljesukker
2 ts fargepulver (vi brukte litt gelepulver og litt konditorfarge)
melis

Framgangsmåte:
Bland 1,5 dl vatn med gelatinpulveret i ei miksmasterbolle.
Ha resten av vatnet i ein kjele saman med sukkeret, sirupen, saltet og vaniljesukkeret. Rør til sukkeret er oppløyst. Bruk eit sokalla sukkertermometer som viser temperatur høgre enn 100 grader - blandinga skal bli 120-130 grader varm. Tilsett blandinga som ein stråle i gelatinblandinga medan miksmasteren går på låg fart. MEN: Stråla må ikkje treffe vispen, for då blir visst ikkje konsistensen rett.
Skru opp farta og la miksmasteren gå til blandinga har vorte tjukk kremaktig.
Du kan velje om du vil ha blandinga i ei bakepapirkledd form eller om du vil ha den i ei sprøyte for å sprøyte ut fine rosettar. La det stå og stivne - det stivnar fortare i frysaren enn på kjøkkenbenken.
Når blandinga har stivna, skal du strø melis utover kjøkkenbenken før du snur marsmallowsen ut av forma. Dra av bakepapiret.
Skjær marsmallowsen opp i høvelege bitar og vend det i melis.

På tv laga dei og ein porsjon med marsmallows med sjokoladesmak. I oppskrifta på TV3 står det at dei har oppi kakao og smelta sjokolade oppi. Det lagar garantert veldig god marsmallows!

Etter dette forsøket er dommen klar her i heimen: Det blir ikkje kjøpt noko marsmallows i pose heretter! Eg likte ikkje marsmallows, men med denne oppskrifta har det vorte snop til meg og!!!

Ingen kommentarer:

Etiketter