Totalt antall sidevisninger

torsdag 24. oktober 2013

Heimlaga Nutella sjokopålegg

I dag har eg prøvd noko nytt, nemleg å lage heimlaga sjokopålegg. Det fins fleire oppskrifter på ymse bloggar, men eg valde ein litt fruktig sak :)

Fordelen med å lage slikt heimlaga pålegg, er at det blir heilt fritt for e-stoff og andre tilsetningsstoff. Oppskrifta inneheld omtrent berre reine produkt. (Henta frå Kjøkkentjeneste sin blogg)


75 gram dadlar, utan stein (ein kan og bytte ut nokre av dadlane med tørka aprikosar)
75 gram hasselnøtter
1,5 dl fløte 
75 gram usalta smør 
75 gram sjokolade (eg brukte billeg kokesjokolade, men det er best egna med sjokolade med høgt kakaoinnhald)


Først må ein få av skalet på nøttene, og det gjer ein med å ha dei i tørr steikepanne på høveleg varme. Når dei blir oppvarma, vil skalet kunne ramle av/ dragast av.

Dadlane må delast opp, slik at ein får tatt ut steinane. Dadlane skal leggast i ein kaserolle med litt vatn og kokast møre i eit par minutt (og i ærlegheita sitt namn: Dette gløymde eg faktisk å gjere då eg heldt på, men trur det vart bra likevel).
Så leggast dadlane og nøttene i ein food prosessor og køyrast saman til det blir ei glatt masse. Tilsett fløyta litt og litt og køyr på til det blir ein fin masse. Smelt smør og sjokolade på svak varme, og ha det oppi resten av massen. Ha blandinga oppi glas som setjast i kjøleskåpen. 
Det fins som sagt fleire oppskrifter på nettet, men eg valde denne fordi eg likte det at det var litt frukt i den.

Bon appetit :)


PS! Delar av pålegget er allereie hamna inn i ein dessert eg laga, men den kjem det oppskrift på om eit par dagar :)




Ingen kommentarer:

Etiketter