Totalt antall sidevisninger

søndag 16. juli 2017

Turblogg: Endeleg er Smøla på stikk ut-kartet!

Endeleg er Smøla på Stikk ut-kartet, og eg har vore og prøvd tre av turane der i helga. Her kjem ein omtale om ein av dei lengste turane, nemleg til Storvatnet.

Storvatnet - einaste blåturen på Smøla.
I tillegg til denne turen, gjekk vi til Haugøya NORD (Merk at det er NORD!) og til Kasthaugan, som er ein av dei aller kortaste turane på heile løypekartet.
Eg vil heller fortelje om den lengste turen vi tok, nemleg til Storvatnet, som er den einaste blå turen. Du kan lese om han på Stikk uts sider her.
For å komme til staden kor turen startar, må ein køyre over Frostadheia - altså midt over øya. Turen er mesta tre kilometer lang, men når ein gjer slik som broderen og eg i dag, nemleg å parkere ved masta, blir han over tre kilometer. Turen står skilta med Stikk ut-skilt ved ei høg mast. Der kan ein parkere, men det står skilta ca 300 meter innover ein grusveg med parkering. Der startar stien. Noko av det første ein møter på, er denne båten. Her ser du vatnet du skal gå langs, og målet ligg i enden av vatnet.


Det som eg synes var fint med denne turen, er at sjølv om ein går på ca 20 meter over havet, fekk ein likevel følelsen av å få oppe i høgda på fjellet. Det kunne like så gjerne vere på 800 - 1000 meters høgd ein gjekk på.


Stien kan vere blaut somme stader, men ein går mesta heilt tørrskodd. Men berre mesta, for det skal eigentleg godt gjerast. Heldigvis er det lagt ut nokre klopper her og der, slik at det går bra. Dette er brua over ei lita elv som renn ut i Storvatnet.


Turen går langs vatnet, og kan gjerast som ein fin familieutflukt, for i enden av vatnet, like ved hytta kor postkassa heng, finn ein denne nette (bade?)stranda.

Stien kjem til stranda i frå venstre. Er jo verdt å prøve å bade ein godversdag.
Det er nok ei av dei minstre strendene eg har sett nokon gong.
Like etter denne vesle stranda, kjem ein til hytta kor postkassa heng ute på inngangspartiet. Då er det berre å signere og legge inn koden på telefon før ein gjer seg på tilbaketuren.

Postkassa er på baksida av denne hytta.

Ganske lett å finne ho.

Broder Terje signerer boka.

Ein sjølvie av oss turgåarane.
Og sidan det alt var litt vind, korfor ikkje sjekke vindstyrka? Det gjorde broderen, og konstaterte at det var rundt 10 m/s - frisk bris - men eg vil ho helst seie det var ein utruleg frisk bris. Men fin tur var det!

10 m/s konstaterte broderen om vindstyrka. Det vil seie ein ganske frisk bris.

Ingen kommentarer:

Etiketter